Itinerari

Distància: 4,82 km

Desnivell positiu: 150m

Sortida: 11:00h al Baixador de Vallvidrera (esplanada al sortir dels FFCC)

L’organització aconsella utilitzar el transport públic per accedir al punt de sortida ja que les places d’estacionament son molt limitades.

Temps estimat de recorregut: 2-3h

Mapa de la CaminADA:

mapa-itiner

Perfil d’elevació:

desnivell

Itinerari:

Recorregut circular apte per a tothom que transcorre pel vessant nord de la serra de Collserola.

En aquesta segona edició, el recorregut també començarà a l’estació dels FFCC de Baixador de Vallvidrera, però en aquesta ocasió caminarem pel vessant contrari de la vall, pel pantà de Vallvidrera.

La sortida i arribada estaran situades al parc que hi ha l’altre costat de la carretera.

El pantà de Vallvidrera, obra d’Elies Rogent, es va inaugurar l’any 1864 i va ser construït per dur aigua potable a Sarrià a través del túnel Mina Grott. Aquest túnel que comunicava els dos vessants de Collserola no només va servir per transportar aigua, sino que també es va construir un ferrocarril per que els ciutadans de Barcelona guadissin d’aquest paratge tan bonic.

Abans de pujar les escales, a mà esquerra es veu la boca de la conducció d’aigües a Vallvidrera, que també es va aprofitar per posar-hi un trenet turístic. Al començament de les escales a mà dreta hi ha la casa del guarda de la presa, ara arranjada amb unes taules.

Al final de les escales trobem la presa del pantà. No la passem, sinó que seguim recte fins a la cua del pantà. Aquí enllacem una estona amb el GR-96, que puja per un corriol, fins a una pista, que seguim amunt.

A la cruïlla de Can Llavellol, deixem el GR i anem per la pista de l’esquerra. A mig camí deixem un camí que puja i continuem de pla, passem davant la Masia de Can Llavellol i, després d’un torrent arribem al coll de Can Cuiàs, on trobem la carretera BV-1468, de Vallvidrera a Molins de Rei, i que no travessem. La casa la veiem elevada a la nostra dreta.

Al final del coll baixem per un camí, deixant una pista que planeja a la dreta, que ens mena a la font de Can Llavellol, arranjada, i amb un gran arbre al costat. Continuem pujant una mica i desemboquem en una pista, que seguim a l’esquerra, de baixada, fins a la font de l’Espinagosa.

A la font prenem un corriol a la dreta –el camí de baixada està barrat–, després deixem una bifurcació també a la dreta i arribem a una pista, al peu d’unes cases, que seguim a la dreta fins a les cases. Continuem pel passatge del Negociant, sense asfaltar i després a l’esquerra pel carrer de l’Espinagosa, fins al carrer de la Fenolleda, asfaltat, que seguim a l’esquerra. Desemboquem al carrer de Pelfort, que baixem per unes escales. Al final girem a la dreta pel camí de la Múrgola, fins que arribem a una cruïlla, on girem a l’esquerra pel camí que ens mena al pantà, des d’on retornem al punt de sortida.

Senyalització:

El recorregut estarà senyalitzat amb fletxes de la CaminADA. Un membre de la organització encapçalarà la caminada, i un altre es situarà a la cua fent d’escombra. A les cruïlles hi haurà personal indicant la direcció de la CaminADA.